Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

(V)echtscheiding tussen Frank en Rogier is eindelijk rond: dit is er gebeurd

Frank en Rogier vormden ooit een succesvol televisieduo in programma's als Paleis voor een Prikkie, maar tegenwoordig horen we alleen nog maar over ze als het om hun vechtscheiding gaat. Na tussenkomst van de rechtbank zijn de scheidingspapieren eindelijk getekend. Waarom had dit verhaal zo'n lang verloop en wat is er gebeurd tussen de twee interieurstylisten?
Door Danja Koeleman

Het is 2009 als de televisiekijker kennismaakt met Frank en Rogier. Het stel bestaat uit Frank Jansen (inmiddels 76) en Rogier Smit (nu 47) en wordt voor Bij ons in de PC gevolgd in het dagelijks leven.

Het duurt dan tot 2017 voor het duo terugkeert op televisie. Frank en Rogier maken hun rentree in het SBS6-programma Steenrijk, straatarm, waarin ze van inkomen ruilen met een gezin dat weinig te besteden heeft.

De twee gaan vanaf 2018 in Paleis voor een Prikkie mensen met een kleine portemonnee helpen. Met een budget van 250 euro proberen Frank en Rogier het huis van de deelnemers zo goed mogelijk en naar hun wensen op te knappen. Gemiddeld kijken zo'n 800.000 mensen naar het eerste seizoen.

In 2019 maken Frank en Rogier een overstap naar RTL, waar ze een contract tekenen voor drie jaar. Maar voordat de opnames van hun eerste programma daar überhaupt kunnen beginnen, barst de bom. Volgens Frank is de roem zijn eega naar het hoofd gestegen en doet hij heel naar tegen hem. Rogier zou alleen bij hem zijn voor zijn geld, zo stelt Frank. Rogier haalt op zijn beurt uit naar zijn partner: Frank is helemaal niet rijk - althans niet voor het tekenen van het RTL-contract - en toont beelden van Franks huis in Frankrijk, dat er volgens Rogier armoedig uitziet.

Door hun samenwerking met RTL wordt een streep gehaald. Het lijkt niet meer goed te komen tussen de twee. Los van elkaar geven Frank en Rogier diverse interviews, waarin ze te kennen geven in een flinke ruzie te zijn beland en dat een scheiding aanstaande is.

Erg soepeltjes verloopt de breuk niet. Het voormalige koppel heeft samen twee honden. De zorg voor hun huisdieren Brownie en Coco leidt tot een nieuw conflict. Coco bleef bij Frank en Brownie bij Rogier, maar laatstgenoemde wil ook Coco zien en stapt naar de rechter.

Met hulp van de rechter lukt dat: Rogier mag Coco twee keer per week zien. Deze regeling geldt tot de scheiding van het stel juridisch is afgerond. Maar Rogier lijkt zich niet aan de afspraak te houden en komt volgens Frank helemaal niet bij hem langs om de hond op te halen.

Volgens Frank maakt Rogier zich schuldig aan pestgedrag. Hij laat beslag leggen op de rekening van zijn ex-partner, omdat hij meent dat Frank geld wegsluist. De rechter heft dat beslag snel weer op.

Twee jaar na de breuk is hun scheiding eindelijk rond. Daar moest wel weer een rechter aan te pas komen. Die "heeft keurig geluisterd naar al onze verhalen", zei Frank. "Het ging mij er alleen om dat ik gescheiden wil zijn. Rogier probeert allerlei dingen."

Frank zegt zich te verheugen op zijn toekomst als officiële vrijgezel. "Het is heel anders, want ik ben ineens alleen. Maar ik mag nu weer vrij flirten met de hele wereld. Dat ga ik dan ook gauw doen. En de ellende snel vergeten."

De 47-jarige Smit was niet direct bereikbaar voor commentaar.


Lees meer over:

AchterklapFrank en Rogier

Aanbevolen artikelen