LONDEN - Na Madonna en Tom Cruise heeft opnieuw een ster uit de Verenigde Staten het oog laten vallen op een huis in Groot-Brittannië. Bleven de eerste twee nog in Engeland, de pas getrouwde Lopez en echtgenoot Cris Judd zoeken het iets afgelegener op een eiland in het noorden van Schotland.

Het koppel lijkt hun zinnen te hebben gezet op een historisch landhuis op het eilandje Eilean Aigas nabij de stad Inverness. Volgens The Times van maandag komen Lopez en Judd het twaalf slaapkamers tellende optrekje en eiland nog deze week bekijken.

Eilean Aigas was vanaf de 14e eeuw het bolwerk van de familie Lovat Fraser. Huis en eiland zijn nu van de Maleisische tycoon King Chong Chai. Hij wil het kwijt voor een bedrag van 3 miljoen pond (ruim 10,5 miljoen gulden).

Daarbij krijgen de sterren behalve het in 1838 gebouwde huis, ook nog een flink stuk bos, tennisbanen, voetbalveld een verwarmde zwembad en een grage met plaats voor zes auto's. Volgens de makelaar kan het voetbalveld makkelijk worden omgebouwd tot een plek waar helikopters landen en opstijgen.