Bilal Wahib schurkte na het het online incident met een minderjarige jongen van een jaar geleden tegen een depressie en een burn-out aan. Dat vertelt de 23-jarige rapper en acteur dinsdag in de honderdste aflevering van Ruud de Wilds podcast 30 Minuten Rauw.

Wahib noemt het incident, waarbij hij een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien, "de fout".

"Toen zat ik wel tegen het randje van een depressie aan, maar ook tegen het randje van een burn-out", vertelt hij. Na het incident in maart vorig jaar had de acteur en rapper een lastige periode, waarin hij door veel partijen werd gecanceld.

Inmiddels is hij weer terug in de spotlights. Recent bracht Wahib nieuwe muziek uit en binnenkort gaat hij toeren.

"Mijn moeder wist pas hoe bekend ik was toen ik helemaal de fout in ging", vertelt Wahib. "Pas toen zag ze mij overal in de media. En ze dacht: what the fuck is dit? Ik moet hem nu straffen, niet jullie allemaal."

In eerste instantie kon Wahib zijn moeder, met wie hij heel close is, niet troosten. Inmiddels heeft zij hem vergeven. "Het gaat nu wel weer lekker", zegt hij.

OM seponeerde de zaak

Wahib blikt ook terug op de zaak die werd geseponeerd door het Openbaar Ministerie. Er waren wel overtredingen bewezen, maar het ging om een misplaatste, uit de hand gelopen grap, oordeelde het OM. "De rechter zei tegen mij: 'Het is strafbaar, maar we gaan seponeren, want je hebt je strafzaak al gehad'."

Zelf vond Wahib het tot op zekere hoogte vreemd dat hij voor de hele wereld door het stof moest gaan. "Ik moest bij de familie zijn en bij het kind. Maar dat was al gebeurd, dat had ik al gedaan. Het moest óók nog op tv. Dat vond ik een beetje raar. Maar dat is de keerzijde van bekend zijn."

De acteur noemt zichzelf "een schoffie dat fouten maakt en daarvan geleerd heeft".