De eerste ontmoeting met de nieuwe partner van zijn ex vond Barry Atsma best even ongemakkelijk, vertelt de acteur in gesprek met De Telegraaf. De acteur vond het met name moeilijk zijn oudste dochters te zien met hun nieuwe stiefvader.

De acteur is nu te zien in de serie The Split waarin hij de nieuwe liefde van een getrouwde vrouw speelt, zij doet er alles aan om op goede voet te blijven met haar ex.

De acteur kan zich inleven in die situatie, maar herinnert zich nog goed dat dat niet altijd vanzelf gaat. "Natuurlijk is er eerst een ongemakkelijke fase wanneer iemand met een andere partner op de proppen komt", vertelt hij over die periode na de breuk met zijn ex, actrice Izaira Kersten, met wie hij twee dochters heeft.

"Zo vond ik het in het begin best moeilijk als ik Dirk met mijn kinderen zag", legt Atsma uit. "Inmiddels zijn we vrienden. We gaan samen op vakantie, en elke zondag eten wij daar of zij komen hier."

De acteur vond zelf weer de liefde bij actrice Noortje Herlaar, met wie hij ook twee dochters heeft. De ontmoeting tussen zijn ex en Herlaar kwam onverwacht.