De Nederlandse selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival overwoog dit jaar de laatste winnaar van The voice of Holland, Dani van Velthoven, naar Turijn te sturen. Dat vertelde de zanger zaterdag aan RTV Purmerend. "Ik zat bij de laatste vier", verklaarde hij.

Van Velthoven, die tegenwoordig optreedt onder de naam Dany, was in eerste instantie terughoudend om het verhaal te vertellen. "Ik weet nooit zo goed of je over dit soort dingen mag praten", zei de zanger nadat hem was gevraagd of hij aan het Eurovisie Songfestival zou willen meedoen.

De commissie koos uiteindelijk voor het nummer De Diepte van S10. Van Velthoven wil het graag nog eens proberen en is van plan komend jaar opnieuw een nummer in te sturen. "Het is echt een droom om Eurovision te doen, maar ik wil dan wel knallen", vertelde de zanger.

Van Velthoven won vorig jaar maart het elfde seizoen van The voice of Holland. De artiest, die werd gecoacht door Anouk, is vooralsnog de laatste winnaar van de talentenjacht. Het twaalfde seizoen ligt sinds januari stil toen de berichten over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma naar buiten kwamen.