Oostappen Groep, het bedrijf van ondernemer en televisiepersoonlijkheid Peter Gillis, moet een boete van 250.000 euro betalen. Het bedrijf kreeg een boete voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo. Dat laat de zestigjarige Gillis weten na berichtgeving van De Telegraaf.

"De brief ligt op de mat", bevestigt Gillis. Hij moet de boete van 250.000 euro voor 10 juli aan de gemeente Peel en Maas betalen. Over de reden van de boete wil Gillis niets kwijt. Wel zegt hij dat er kort geleden een controle is geweest op het bewuste park in Baarlo.

Twee jaar geleden dreigde de gemeente Peel en Maas, waar Baarlo onder valt, Gillis' bedrijf al te beboeten vanwege het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten. De gemeente laat nu aan het Eindhovens Dagblad weten dat het vakantiepark alsnog de huisvesting van arbeidsmigranten moet beëindigen. Anders volgt er nog een dwangsom van 250.000 euro.

De zestigjarige ondernemer werd bekend met de realitysoap Familie Gillis: Massa is Kassa op SBS6. Gillis kwam eerder deze maand al negatief in het nieuws vanwege vermeende misstanden rondom zijn vakantieparken.

Burgemeesters willen vergunningen intrekken

Het Eindhovens Dagblad bracht op 10 juni een uitgebreid artikel over Gillis en hoe hij de regels zou overtreden. Vijf burgemeesters van gemeenten waar hij actief is, overwegen daarom vergunningen in te trekken.

Gillis zei in een reactie op dat verhaal zich niet te herkennen in wat er in het artikel staat. "Ik heb altijd kunnen lezen en schrijven met gemeenten, maar als zij landelijk opdrachten krijgen, dan weet ik ook niet wat er allemaal gebeurt. Maar ik ben ook een ondernemer, dus ja ik zoek heus wel ooit het randje op", zei hij tegen Omroep Brabant.

Justitie deed al langer onderzoek naar de gang van zaken op de vakantieparken van Gillis. Bij een grootschalige inval van de FIOD en de politie in mei 2019 werden onder anderen illegaal gehuisveste arbeidsmigranten aangetroffen. Ook werden overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd.