Elon Musks dochter Vivian draagt niet langer de achternaam van haar vader. De rechter heeft haar verzoek om haar naam te veranderen goedgekeurd, meldt Radar.

Musks dochter Vivian vroeg enkele dagen na haar achttiende verjaardag om de naamsverandering. Die aanvraag betrof ook de voornaam, omdat Vivian transgender is en daarom niet langer onder haar oude voornaam bekend wil staan. Zij zal nu door het leven gaan als Vivian Jenna Wilson. Ze ontvangt eveneens een nieuwe geboorteakte waarin staat dat ze tot het vrouwelijke geslacht behoort.

In het verzoek noemde Vivian haar genderidentiteit en het feit dat ze "niet langer op welke manier dan ook" met haar biologische vader verbonden wil zijn als redenen om een nieuwe voor- en achternaam aan te vragen. Het is niet duidelijk is wat er is misgegaan tussen Musk en zijn kind.

De Tesla-oprichter kwam in 2020 onder vuur te liggen door twee tweets waarin hij schreef achter transgender personen te staan, maar de veranderende voornaamwoorden "een esthetische nachtmerrie" noemde.

Vivian is de dochter van Musk en zijn ex Justine Wilson. Musk en Wilson kregen samen zes kinderen. Hun oudste zoon Nevada overleed in 2002 toen hij tien weken oud was. In 2004 kwamen Vivian en haar tweelingbroer Griffin ter wereld. De drieling Kai, Saxon en Damian volgde twee jaar later. Musk heeft ook twee jongere kinderen met zangeres Grimes.