Hailey Bieber wordt aangeklaagd, omdat ze met de naam van haar gezichtsverzorgingslijn inbreuk zou maken op de merknaam van een ander bedrijf. Ontwerpersduo Purna Khatau en Phoebe Vickers gebruiken al sinds 2014 de naam Rhode en zijn het er niet mee eens dat Bieber die nu ook gebruikt, meldt TMZ.

Rhode is de tweede naam van het 25-jarige model en onder die naam wilde ze haar eigen merk starten. "We snappen dat dit haar tweede naam is, maar je kan niet zomaar een naam claimen en vastleggen als die al wordt gebruikt door een andere partij. Ze heeft in 2018 al geprobeerd de merknaam te kopen van mijn cliënten, maar die weigerden dat", vertelt de advocaat van Khatau en Vickers.

"Toch is Hailey doorgegaan met het idee om haar merk Rhode te creëren. Nu beschadigt ze een bedrijf dat gerund wordt door twee vrouwen die tot minderheden in de Verenigde Staten behoren", aldus de advocaat.

De twee vrouwen vinden dat ze hun bedrijf moeten beschermen. "We zijn er niet op uit om Hailey kwaad te doen, wij willen haar ook als vrouw eren. Maar we zijn een jong en groeiend bedrijf en kunnen het ons niet veroorloven dat een bekendheid als Hailey er met onze merknaam vandoor gaat en soortgelijke producten verkoopt."

"Wij hebben hier zo hard voor gewerkt en Hailey kan elke naam bedenken die ze wil, zij heeft het benodigde geld en de bekendheid. Wij kunnen onze naam niet zomaar veranderen, dat zou ons te veel geld kosten."