Olcay Gulsen ontkent dinsdag in de rechtbank dat zij geld heeft geleend van haar ex-schoonmoeder, meldt De Telegraaf. De ondernemer moest zich daar melden vanwege een vermeende lening van 100.000 euro die ze zou hebben afgesloten bij de moeder van een voormalige partner. Gulsen stelt juist dat zij dit geld heeft uitgeleend, in dit geval aan haar ex.

De 100.000 euro zou Gulsen volgens haar ex en zijn moeder hebben geleend in 2015, de tijd dat ze haar bedrijf SuperTrash nog had. Het modemerk kampte met financiële problemen en met de lening zou geprobeerd zijn die op te lossen. Het merk ging uiteindelijk in 2018 failliet.

Volgens de advocaat van de eisende partij zou de moeder het geld, voor een groot deel afkomstig van een erfenis, hebben verstrekt aan de ex van Gulsen. Die stortte het geld weer op haar rekening. De ex-schoonmoeder, die stelt Gulsen in 2013 voor het eerst te hebben ontmoet, zegt het geld "in goed vertrouwen" te hebben uitgeleend. Het zou gaan om een mondelinge afspraak, waarbij twee stortingen van 50.000 euro zouden zijn gedaan.

De ex-schoonmoeder heeft afschriften in haar bezit waarop de bedragen te zien zijn met daarbij de omschrijving 'lening'. Volgens de advocaat van Gulsen is dit als bewijslast onvoldoende.

De advocaat van Gulsen ontkent dat er een lening heeft plaatsgevonden en stelt dat de ondernemer de moeder van haar toenmalige vriend nog niet had ontmoet. Dat was pas in 2016. Een lening zou daarom ongeloofwaardig zijn. Er zou toen nog geen sprake zijn geweest van een schuld of geld dat nodig was, omdat er in die tijd net een herfinanciering had plaatsgevonden. Bovendien zou ze in 2015 een tijdelijke relatiestop met haar ex hebben gehad.

Gulsen: 'Ik heb juist geld uitgeleend'

De advocaat van Gulsen zegt dat de ondernemer juist geld heeft uitgeleend aan haar ex. De lening zou ook de reden zijn waarom ze hun relatie tijdelijk verbraken. Dit geld werd uiteindelijk wel terugbetaald.

In 2019, vier jaar na de vermeende lening, zou de schoonmoeder Gulsen hebben aangesproken over het volgens haar verschuldigde geldbedrag. Er wordt gesproken van druk en chantage richting Gulsen. De ondernemer zegt dat ze het bedrag terugbetaalt, als kan worden bewezen dat het geld is geleend.

Op 17 augustus wordt er uitspraak gedaan in de zaak.