Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story en ook Beau Monde en IN. Met daarin deze week: waarom Estelle een crashdieet volgde, Robert Jensen een dikke nicht is, Connie last heeft van opvliegers, 'grote waffel' Jack Spijkerman lag te grienen, Georgie een Gooise Muts wordt en Katja echt passé is. Maar wel lekker blijft. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Beau Monde bestaat 10 jaar. Het blad veranderde van een ooit zo pittig, venijnig glamourblad in een wat braaf klankbord voor de Nederlandse Showbizz, maar is nu weer lekker gemeen. Op de cover 3 'sterren' in gouden jurken: Leontine Borsato, Estelle Gullit en Caroline Tensen. Het voorwoord verklapt -heel vals- de details van deze glamourreportage. Bonestaakje Leontine (kindermaatje 176) maakte zich zorgen over het kleine couturejurkje dat ze voor de foto aan moest. Caroline verzuchtte dat ze net de Kilimanjaro had beklommen en @#*@ geen grammetje was afgevallen. En Estelle zag de bui al hangen. Zij volgde uit voorzorg een crashdieet en viel daarmee maar liefst 12 kilo af! Het moet gezegd: de modereportage is prachtig. Maar het leukst vinden we toch dit soort achterbakse details!

Dikkige nicht

Ook in Beau Monde een paar interviews met Tv-vrouwen die van het scherm zijn verdwenen. Het zijn raar-haartje Cindy Pielstroom, de uitgerangeerde Viola Holt, interieurtypje Judith de Klijn, Maya Eksteen en Mylène de la Haye. Leuke interviews, want deze dames nemen geen blad voor de mond. Ze werken immers niet meer in de slangenkuil van de omroep en zijn niet bang om op tenen te trappen. Dat ontlokt ex-Tv-Woonmagazine Judith de uitspraak dat 'TV eindig is voor vrouwen die meer dan 40 kilo wegen'. Had Judith inderdaad niet behoorlijk stevige heupen? Het felst is echter Mylène de la Haye. Zij heeft duidelijk de pik op presentator Robert Jensen, die haar het leven zuur heeft gemaakt. "Misschien lig ik niet goed bij dikke nichterige types, ha ha. Want dat zit natuurlijk achter het venijn van Jensen." Het nummer van Beau Monde ligt sinds deze week in de winkel. Benieuwd of Jensen in gaat op zijn vermeende 'geaardheid' in zijn tv-show.

Verwende diva

Ze vertelt graag dat haar gymschoenen 600 Euro kosten, maar verder is ze héél gewoon gebleven, hoor. We hebben het over überdiva Connie Breukhoven. De Melkzuurkoningin zorgde recentelijk voor een onnodig -maar leuk- relletje in het vliegtuig naar New York. De miljonaire reserveerde Business Class voor haar tripje, ver weg van het gewone gepeupel. Maar toen La Breukhoven in het vliegtuig plaatsnam, stond de temperatuur in de cabine haar niet aan. Volgens Story stónd Connie er op dat de thermostaat zou worden aangepast aan haar wensen. Toen dit verzoek niet werd ingewilligd, verliet madam nijdig op hoge poten (en hakken) het vliegtuig. Al haar bagage moest worden uitgechecked en dat nam behoorlijk wat tijd in beslag. En het 'gepeupel' maar wachten. Twee dagen later reisde Connie alsnog naar New York, maar het verhaal vertelt helaas niet of de thermostaat nu wèl aan Connie's wensen was aangepast. Zou de 50-plusser last hebben van de hitte vanwege opvliegers?

Jankende Jack

Kijkcijferkanon Jack Spijkerman ('Kopspijkers') heeft een lastige tijd achter de rug. Toen hij bekend maakte de Vara te verlaten voor Talpa (lees: het grote geld), viel de halve wereld over hem heen. Juist van deze linksige presentator hadden ze deze commerciële 'move' niet verwacht. Hoewel Jack zijn woordje aardig klaar heeft, vertelt hij in Story een rottijd gehad te hebben. "Ik heb een klotetijd gehad. Ik ben ongelóóflijk aangepakt, alsof ik een NSB'er geworden was. Ik ben jankend naar bed gegaan en ook jankend weer opgestaan." Binnenkort komt hij echter terug met zijn amusementsprogramma op Talpa. 'Ik kan je bij deze vertellen dat de meeste cabaretiers van Kopspijkers mij inmiddels zijn gevolgd' verkondigt hij trots. Hopelijk is Jack's wraak zoet en wordt het een heel leuk programma!

Gooise muts

Helaas, we hebben het niet gezien op tv, maar in Party wordt soapie Georgina Verbaan aangevallen. Ze was te gast in Barend en Van Dorp en het bleek dat ze totaal anders praatte dan normaal. Niet meer zo snel, spontaan en warhoofdig als normaal, maar langzaam, bedachtzaam en vooral heel keurig. 'Een echte deftige dame' schimpt de verslaggever. Hij schrijft haar 'hete aardappel' toe aan haar omgang met Jort Kelder, de keurig sprekende Quote hoofdredacteur. Waar je mee omgaat, word je immers mee besmet. 'Georgina, word maar weer jezelf' adviseert de redacteur vaderlijk. Arm kind. Zijn het niet haar 'Harries' die van cup B naar D groeien (of juist slinken), dan is het wel haar accentje waar ze op wordt aangevallen.

Katja of Birgit?

In het fijn venijnige weekblad IN een vergelijking tussen de zusjes Schuurman. 'Sisteract' heet het stuk, waarin men zich afvraagt wie er 'hotter' is: Katja of Birgit? Die laatste, vinden zij. Katja is weliswaar sexier en leuker, Birgit is veelzijdiger en heeft écht talent. 'Katja is al in geen tijden meer op een party of première gespot. Rockchick Birgit daarentegen staat volop in de schijnwerpers.' IN verdenkt Katja ervan zich meer met haar liefje Thijs bezig te houden dan met de showbizz, terwijl zus Birgit alles aangrijpt wat op haar pad komt. In een kadertje zetten ze de magere schonk Birgit tegenover haar voluptueuze zus. Het komt er hoe dan ook op neer: ook al schuiven ze Birgit met stip op één, 'Katja is leuker, Birgit is een beetje arrogant en elitair' geeft IN zelf ook toe. You go, girl!