Doja Cat is geopereerd aan haar amandelen, laat de zangeres weten op Twitter. De Amerikaanse zegt dat er een abces in haar linkeramandel zat en dat ze daarom onder het mes moest.

"Mijn hele keel is er zo slecht aan toe, dat het zomaar kan zijn dat ik binnenkort slecht nieuws voor jullie heb", schrijft de 26-jarige artieste, die hiermee bedoelt dat ze misschien een poosje niet meer kan zingen.

Doja Cat (echte naam Amala Dlamini) zegt dat ze al enige tijd last had van haar keelamandelen, die ontstoken raakten. Ze ging toch door met het drinken van alcohol en het roken van e-sigaretten, waardoor de situatie verslechterde.

"Er begon toen iets viezigs op mijn amandel te groeien, dus dat heeft een arts er vandaag uitgehaald", twittert de zangeres, die zegt dat ze veel heeft "gehuild van de pijn". Binnenkort moeten haar amandelen waarschijnlijk worden verwijderd. "Zoals jullie begrijpen stop ik ook even met roken. En ik hoop dat ik er na de operatie ook geen behoefte meer aan heb."

Doja Cat was tijdens de afgelopen editie van de Billboard Awards een van de grote prijswinnaars. Ze nam onder meer de prijs voor het beste r&b-album en die voor de artiest van het jaar mee naar huis.