Dave Roelvink heeft geworsteld met een drank- en drugsverslaving. De dj en realityster maakt woensdag in een video op Instagram bekend dat hij twee jaar geleden hulp heeft gezocht.

"Dat ik een hele wilde periode in mijn leven heb gehad, daar verras ik niemand mee. Alleen wat niemand weet, is dat ik een hele lange tijd heb geworsteld met een drank- en drugsverslaving", zegt de 28-jarige zoon van zanger Dries Roelvink.

"Ik heb me een hele lange periode ontzettend ongelukkig gevoeld en ben heel ver van mezelf verwijderd geweest. Ik heb mensen om me heen pijn gedaan."

Twee jaar geleden besefte Roelvink, die in oktober vader is geworden, dat het tijd was om hulp te zoeken. "Ik heb professionele hulp gezocht en ik ben de kliniek ingegaan. Gelukkig met succes."

Op de oorzaak van zijn verslaving wil de realityster niet te diep ingaan. "Laat ik zeggen dat het voor mij heel veel was om op jonge leeftijd bekend te worden, dat iedereen in één keer een mening over je had." Hij kon naar eigen zeggen slecht omgaan met zijn emoties en gevoel. "En in de drank en de drugs vond ik mijn verdovingsmiddel. Zo hoefde ik niet te voelen."

Vader Dries: 'Hij is een ander mens'

Een jaar geleden is Roelvink samen met onder anderen Najib Amhali, die ook kampte met verslavingen, een afkickkliniek gestart in Abcoude. Hij wil graag andere mensen helpen, omdat zijn herstel "het mooiste cadeautje" is dat hij zichzelf heeft gegeven. "Ik kan weer een goede zoon zijn, vader zijn, vriend zijn. Twee jaar geleden had ik niet de hoop dat ik me zo zou voelen als nu."

Vader Dries zegt dat zijn familie een "ontzettend nare en zware periode" achter de rug heeft. "Natuurlijk heb ik toen alles gedaan wat in mijn vermogen lag om Dave te helpen, maar ik ben op dat gebied geen professional. Zelf koos hij er op een goed moment voor om naar een kliniek te gaan en dat heeft hem geweldig geholpen."

Zijn zoon is sindsdien een "heel ander mens", vindt de zanger. "Soms vind ik het weleens ongezellig, want een glas wijn met hem drinken zit er niet meer in. Maar ik heb mijn zoon weer terug van wie ik zielsveel houd."