HILVERSUM - Erik de Zwart vertrekt als directeur van Talpa Radio. Hij vindt het beter om weg te gaan, omdat hij graag met het bedrijf een internationale koers wil varen, terwijl John de Mol zich meer op Nederland wil richten, aldus De Zwart donderdag.

"Het radiobedrijf staat nu en de plannen van John de Mol richten zich nu voornamelijk op de Nederlandse markt. Mijn ambities zijn nog steeds op meer internationale expansie gericht dus is het beter dat onze wegen gaan scheiden. Ik zal mij eerst gaan oriënteren, een beetje rust na een zeer intensief arbeidzaam leven van ruim 25 jaar in het roerige radiowereldje kan ook geen kwaad", schetste De Zwart.

Denemarken

Onder leiding van De Zwart werd het radiobedrijf van John de Mol begin 2003 opgericht met de aankoop in Nederland van Noordzee FM en Radio 10 Gold. Later dat jaar wist Talpa Radio een frequentie te bemachtigen in Denemarken.

Radio 538

In december 2004 werd in België de zender 4FM toegevoegd aan Talpa Radio. Noordzee FM werd onlangs verkocht aan de Belgische Persgroep en daardoor kon Talpa marktleider Radio 538 overnemen.

Radio 538, Radio 10 Gold en Juize FM zullen in Nederland verder gaan onder leiding van algemeen directeur Jan Willem Brüggenwirth, commercieel directeur René Zeedijk, programma-directeur Niels Hoogland en financieel directeur Remko van der Vlag. Het Deense Radio 100 FM en het Belgische 4FM worden geleid door Marc Nanning.