HILVERSUM - Presentatrice Inge Diepman gaat weg bij de VARA. 'Het Zwarte Schaap' is het laatste programma dat ze voor deze omroep zal presenteren, meldde een VARA-woordvoerder donderdag. Na de laatste aflevering hiervan, op 19 november, komt er een einde aan de samenwerking tussen Diepman en de VARA die veertien jaar standhield.

"Na veertien jaar vind ik het tijd om eens buiten de VARA te gaan kijken. Dit geeft me de ruimte om me de komende periode te oriënteren op mijn toekomst", zei Diepman donderdag. Inge Diepman begon in 1991 als presentatrice en redactrice bij het VARA-radioprogramma 'De Tweede Ronde'.

B&W

Vanaf 1995 maakte zij haar debuut op televisie in het programma 'Herexamen'. In 1999 begon zij met 'Het Zwarte Schaap' en vanaf september 2002 was Diepman één van de gezichten van het dagelijkse programma 'B&W'.

Overeenstemming

VARA-programmadirecteur F. Klein vindt het jammer dat de presentatrice de VARA gaat verlaten. "Natuurlijk zijn er gesprekken geweest om te bekijken hoe we de samenwerking konden voortzetten. Het is echter niet gelukt om overeenstemming te bereiken."