Doutzen Kroes heeft een punt achter haar modellencarrière gezet. Dat vertelt de 37-jarige Friezin in de podcast van voormalig advocaat Isa Kriens, meldt De Telegraaf.

"Ik zag dat ik eigenlijk alles heb", vertelt Kroes. "Een leuk gezin, gezonde kinderen, een leuke man, mooie familie en allemaal lieve mensen om me heen. Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe en wat zijn mijn beweegredenen, vroeg ik me af."

Volgens Kroes is de modellenwereld "corrupt". "Ik ben geweest in bepaalde landen waar mensen niks hebben. Ik heb me altijd ingezet voor ongelijkheid en wil zó graag dat de wereld eerlijk verdeeld is. Op een gegeven moment ontdek je dat het misschien wel kan, maar dat het misschien zo in stand wordt gehouden."

"Toen dacht ik: laat alles maar gewoon zitten. Ik wil dit werk ook helemaal niet meer doen. Ik wil niet meer bijdragen aan al die corruptie. Ik wil niet meer voor merken werken waar ik niet helemaal achter sta. Al jaren niet. Je doet het ene corrupte ding na het andere. Ik wil alleen nog maar zuiver zijn."

'Voelde een geluksmoment'

Kroes nam het besluit een half uur nadat ze vorig jaar een post op Instagram had geplaatst waarin ze kritisch was op het toenmalige coronabeleid. Hier was veel ophef over.

"Ik zat in de studio, drukte op 'send' en alle lichten vielen uit", vertelt Kroes. "Ik voelde zo'n geluksmoment. Dat ik met de wereld mocht delen hoe ik er echt in sta en hoe ik me voel. En ook dat ik heel veel vrijheid voelde doordat ik dit werk niet meer wilde doen. Ik besloot: ik ga mijn agentschap bellen, ik ga niet meer door. Ik vind het eigenlijk heel fijn zo."

Kroes is niet helemaal zeker of dit een definitief einde is van haar loopbaan. "Misschien is dit een pauze, maar misschien is dit ook wel mijn pensioen. Misschien ga ik nooit meer beginnen, wie weet."