Humberto Tan gaat niet in op de excuses die Albert Verlinde dinsdagavond heeft aangeboden vanwege zijn uitspraken over Tan in het programma Shownieuws. Dat laat de presentator woensdag desgevraagd weten.

Verlinde beschuldigde Tan van mogelijk grensoverschrijdend gedrag ten tijde van diens talkshow RTL Late Night, die van 2013 tot 2019 op televisie was. Tan deed vervolgens aangifte tegen Verlinde wegens laster. De showbizzdeskundige noemde dinsdag zijn eerdere uitspraken "belachelijk, stom, idioot en dom".

Verlinde maakte de betreffende opmerkingen in een gesprek over The voice of Holland. Het RTL-programma is per direct stilgelegd, omdat meerdere mensen rond het programma zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel wangedrag. In de uitzending van Shownieuws van vorige week zondag beschuldigde Verlinde Tan ervan grensoverschrijdende berichtjes te sturen naar de vrouwelijke gasten van zijn talkshow.

Later nuanceerde Verlinde zijn opmerkingen en beklemtoonde hij Tan "niet op één hoop wilde gooien" met de beschuldigde (oud-)werknemers van The Voice. Verlinde zei dat hij de presentator noemde als "voorbeeld van de bedrijfscultuur die toen bij RTL heerste". Talpa liet weten niet te willen reageren op de uitspraken van Verlinde.

Shownieuws ligt bij kijkers al enige tijd onder vuur vanwege onhandige uitspraken van deskundigen. Zo nam Ronald Molendijk het op voor zijn in opspraak geraakte vriend Jeroen Rietbergen door te zeggen dat de orkestleider "gewoon een flirt is". En Evert Santegoeds bagatelliseerde zondag de berichten over ongepast gedrag rond The voice of Holland. Hij vond "een hand op de bips" wel "meevallen".