Koningin Elizabeth heeft er grote moeite mee dat ze haar zoon Andrew al zijn koninklijke titels af heeft moeten nemen door een misbruikschandaal. Dat zegt een 'goed ingevoerde bron' tegen de Britse tabloid Daily Mail.

Tegen de 61-jarige Andrew is in de Verenigde Staten een procedure aangespannen vanwege seksueel misbruik.

Tot afgelopen donderdag aarzelde Elizabeth om haar zoon zijn militaire en koninklijke titels af te nemen. Volgens de bron wilde ze zich niet bemoeien met de zaak tegen Andrew. Dat veranderde toen bleek dat het mogelijke slachtoffer Virginia Giuffre van de rechter in de Verenigde Staten verder mag gaan met de rechtszaak die ze tegen de prins heeft aangespannen.

Dat Elizabeth toch maatregelen heeft genomen, komt volgens de bron doordat het onmogelijk is voor Andrew om zijn openbare leven weer op te pakken, ook al wordt hij vrijgesproken. Zijn naam zal nooit gezuiverd worden, is de mening van Buckingham Palace.

De vorstin zou zich hebben laten leiden door prins Charles, de oudere broer van Andrew. Die zou zijn moeder hebben gemaand actie te ondernemen. Volgens Charles is het onaanvaardbaar dat een lid van de koninklijke familie een titel gebruikt in de rechtbank om zich te verdedigen tegen zulke serieuze aantijgingen.

Juristen over situatie prins Andrew: 'Hij heeft alleen maar slechte opties'
168
Juristen over situatie prins Andrew: 'Hij heeft alleen maar slechte opties'