Het nieuwe jaar valt Marlijn Weerdenburg zwaar. De actrice schrijft op Instagram dat de shock van het overlijden van haar moeder is uitgewerkt en het verdriet zich een weg naar binnen dringt.

"Oud en Nieuw was moeilijker dan verwacht. Hoe sluit je het jaar af waarin je moeder voor het laatst geleefd heeft? Dat is bijna niet te doen."

De 38-jarige actrice lijkt eindelijk weer iets te voelen. Haar gevoel kan weer stromen en dus ook de tranen, vervolgt ze haar bericht. "En dan niet alleen binnen het veilige kader van een voorstelling. Het dient zich nu ook aan op heel veel andere (soms onbenullige) momenten. Ik weet dat ik er niet tegen moet vechten, maar man wat is dat lastig. Hoe laat je zo'n diepe pijn toe?"

Weerdenburg verloor haar moeder, die een week in coma had gelegen na een plotselinge hersenbloeding, vijftien dagen voor de geboorte van haar tweede kind Sammie.

Sammie is vernoemd naar Weerdenburgs moeder. Zijn volledige naam is Sammie Johan Willempje Broers, waarbij Johan naar Weerdenburgs schoonmoeder Johanna verwijst en Willempje naar haar eigen moeder.