Miss Nederland Julia Sinning haalde afgelopen weekend weliswaar niet de finale bij de Miss Universe-verkiezing in Israël, maar het 25-jarige model houdt de moed erin. "Ik heb tijdens de wedstrijd vriendinnen voor het leven gemaakt en heb veel van het land kunnen zien."

"Natuurlijk is het jammer als je zó dicht bij de overwinning bent", zegt Sinning. "En ik was graag verder gekomen. Maar tegelijkertijd heb ik een mooi avontuur beleefd."

Miss Nederland 2021 bereidde zich onder meer voor door zich te verdiepen in haar styling en door les te krijgen in een beter gebruik van haar socialemediakanalen.

"Ik heb mijn beste zelf gepresenteerd", aldus Sinning. "Maar soms is dat niet voldoende. Soms zoekt de jury iets anders. Ik schaam mij nergens voor en kan met opgeheven hoofd terug naar huis gaan."

'Cyberbullying is erg'

De Nederlandse schoonheidskoningin heeft ondanks de nederlaag veel plannen. "Ik heb tijdens mijn deelname aan The Bachelor zelf ervaren hoe erg cyberbullying kan zijn", bekent ze.

Sinning verleent daarom haar medewerking aan een educatief programma om de toename van cyberpesten onder jongeren tegen te gaan.

"Ik vind het heel belangrijk om jongeren op de gevolgen van hun daden te wijzen. Veel kinderen weten niet wat de impact kan zijn van zulke gedachteloze woorden op sociale media."