De Britse premier Boris Johnson en zijn vrouw Carrie Symonds zijn ouders geworden van een dochter. Het nieuws volgt bijna direct op het aftreden van Johnsons woordvoerder Allegra Stratton, nadat er ophef was ontstaan over een kerstborrel die vorig jaar in de ambtswoning zou hebben plaatsgevonden.

Johnson en Symonds kregen in april 2020 ook al een kind. De Britse premier heeft nu in totaal zeven kinderen. De kinderen zijn geboren tijdens twee huwelijken, en één kind is geboren uit een buitenechtelijke affaire met Jennifer Arcuri.

De 57-jarige Johnson was van 1987 tot 1993 getrouwd met Allegra Mostyn-Owen. Tijdens dit huwelijk werden geen kinderen geboren. Daarna trad hij in het huwelijk met Marina Wheeler. Ze kregen samen vier kinderen, maar scheidden in 2018. Twee jaar later verloofde Johnson zich met voormalig politiek adviseur Symonds. Zij trouwden in mei van dit jaar.

Ondanks dit heugelijke nieuws ligt Johnson onder vuur vanwege een kerstfeest met politici en journalisten dat vorig jaar zou hebben plaatsgevonden op Downing Street 10, de ambtswoning van Johnson.

In een video lijkt duidelijk te worden dat de coronaregels destijds onvoldoende werden nageleefd, terwijl heel Groot-Brittannië in een lockdown zat.