AMSTERDAM - 'Vet hard'-regisseur Tim Oliehoek werkt aan een filmproject waarin Paul de Leeuw te zien zal zijn. Dit zegt hij in een interview met Beau Monde. "Het moet een heel gekke bioscoopfilm worden met 'Naked gun' en 'Austin Powers'-achtige grappen", vertelt hij. Oliehoek is een bewonderaar van De Leeuw. "Ik bewonder hem enorm. Hij is een entertainer pur sang. Ik verheug me er erg op om met hem een film te maken."

Behalve de Leeuw zou de 26-jarige Oliehoek 'dolgraag' Sean Connery willen regisseren. "Ik vind hem een geweldige acteur. Ook al speelt hij in een foute actiefilm, je blijft naar hem kijken", vertelt Oliehoek. "Hij straalt zoveel karakter uit. Hij bewijst dat je best kaal, oud en toch aantrekkelijk kunt zijn. Als ik hem nog wil regisseren mag ik wel opschieten, want hij is al 75."

Paul de Leeuw verscheen in 1989 voor het eerst op het witte doek in de film 'Jan Rap en zijn maat'. Daarna speelde hij onder meer in 'Filmpje' en 'Ja zuster, nee zuster'. Ook was de 43-jarige presentator en zanger vorig jaar te zien als geest in de film 'K3 en het magische medaillon' van de Vlaamse meidengroep K3.