Ben Affleck is heel dankbaar voor de relatie die hij en Jennifer Lopez in april nieuw leven inbliezen, zo vertelt de 49-jarige acteur in een interview met WSJ Magazine. Wat ervoor zorgde dat de voormalige geliefden weer bij elkaar kwamen, wil hij nog niet onthullen.

"Dat is een mooi verhaal, heel mooi. Voor mij was het in elk geval prachtig. En het is ook op een hele fijne manier gegaan allemaal. Misschien dat ik het ooit deel door erover te schrijven", aldus Affleck.

De acteur, die langere tijd verslaafd aan alcohol was, vertelt ook buiten zijn liefdesleven een tweede kans te hebben gekregen. "Het leven is lastig, je maakt altijd fouten waarvan je hoopt te leren. Het is heel belangrijk om de kansen te benutten die op je pad komen als je aan jezelf hebt gewerkt."

Affleck voelt zich nu "de persoon die hij echt is, in plaats van wie hij wil zijn". "Niet dat ik perfect ben, maar ik ben nu wel iemand die eerlijk, authentiek en betrouwbaar is."

Ook hint de acteur op een eventueel huwelijk met Lopez. "Het belangrijkste is om een goede vader te zijn", zegt Affleck, die drie kinderen met actrice Jennifer Garner heeft. "Daarna om een goede persoon te zijn. En wie weet ook een goede echtgenoot. Hopelijk."

Affleck had zich in 2002 met Lopez verloofd, maar hun relatie strandde in 2004. Dat zou te maken hebben gehad met de vele media-aandacht voor het koppel, dat ook wel 'Bennifer' werd genoemd.