AMSTERDAM - De politie in Londen zegt dat Kate Moss erin is geluisd. Dat meldt de Britse krant de Evening Standard vrijdag. "Iemand heeft haar opzettelijk een lijntje coke aangeboden en daar opnames van gemaakt met een verborgen camera", vertelt een woordvoerder van de politie aan de krant. Moss wordt binnenkort zelf ondervraagd over het incident.

Vorige maand publiceerde een Brits roddelblad foto's waarop duidelijk te zien was dat het topmodel cocaïne gebruikte. De beelden waren afkomstig van een video-opname die waren gemaakt in de muziekstudio van Moss' vriendje, 'Babyshambles'-zanger Pete Doherty. Eén van de aanwezigen in de studio bevestigt dat een 25-jarige Aziatische man Kate de cocaïne bewust heeft aangeboden om er opnames van te maken.

Eerder deze week werd Kate ontslagen uit een afkickkliniek in de Amerikaanse staat Arizona. De behandeling zou succesvol zijn verlopen. Het concert dat Doherty vorige week met zijn band in Paradiso in Amsterdam zou geven werd afgelast, vermoedelijk omdat hij Kate in de kliniek wilde opzoeken.Vrienden en familie van het model zouden daar een stokje voor hebben gestoken. Pete is volgens vrienden van Kate de oorzaak van haar drugsverslaving.