De politie van Los Angeles is het huis van Marilyn Manson in West Hollywood maandag binnengevallen. De inval zou zijn gedaan vanwege de lopende onderzoeken naar seksueel misbruik door de zanger, meldt TMZ.

Manson was op het moment dat de politie arriveerde niet thuis, waarop zijn deur werd geforceerd. De aanwezige agenten hadden een huiszoekingsbevel bij zich om zichzelf toegang tot het pand te kunnen verlenen.

Er werden onder meer harde schijven van computers in beslag genomen, die bekeken zullen worden voordat Mansons zaak wordt overgedragen aan de openbaar aanklager van Los Angeles.

Manson wordt verdacht van mishandeling en het seksueel en emotioneel misbruiken van meerdere vrouwen die naar voren zijn gekomen met hun verhaal. Zo zou de zanger vrouwen hebben opgesloten, mishandeld en misbruikt in een kamer in zijn huis die geluid volledig isoleert.

Zelf ontkent Manson schuldig te zijn en meent hij dat er sprake is van een hetze tegen hem. Volgens hem vonden alle seksuele contacten plaats met toestemming van de betreffende vrouwen.