Henk Westbroek mag een kwartier gratis winkelen in een filiaal van Albert Heijn, nadat de supermarktketen een songtekst van hem had gebruikt voor marketingdoeleinden.

De voormalig frontman van de band Het Goede Doel kwam er zondag achter dat op de scanners van Albert Heijn een variant op zijn hit uit 1982 Sinterklaas, wie kent hem niet stond. Daarvoor in de plaats stond er: "Sinterklaas, wie scant hem niet."

Westbroek plaatste een foto van de scanner op Twitter. "AH lift mee op het succes van het oorspronkelijke liedje, en heeft als zuinige multinationale kruidenier niet om toestemming gevraagd, laat staan een tegemoetkoming aangeboden in bitcoins, pepernoten of een kwartiertje gratis winkelen. Niet lief!"

Maandag kwam Albert Heijn overeen met de 69-jarige zanger dat hij een kwartier mag winkelen en dat de tekst uit de scanners is verwijderd. Westbroek wil de gratis boodschappen doneren aan de Voedselbank.

"In een tijd dat we tot op het bot gepolitiseerd zijn, is dit een prettige oplossing voor iedereen", laat de zanger weten. "Elk conflict is op te lossen met goede wil van beide kanten. En ze mogen gerust de tekst weer gaan gebruiken."