Ali B en zijn chauffeur zijn donderdagavond bij zijn woning in Almere overvallen door gewapende overvallers, vertelt hij in een video op Instagram. De veertigjarige artiest en presentator zegt dat hij en zijn gezin hierbij ongedeerd zijn gebleven.

"Het gaat goed, we zijn gezond. Die mensen (overvallers, red.) wilden wat hebben, ik heb het gegeven. Ik dacht: hoe eerder je het geeft, hoe eerder je ervanaf bent", aldus Ali Bouali, zoals de The Voice-coach volledig heet.

Tegen Omroep Flevoland vertelt Ali B dat het om zijn Rolex-horloge gaat. Hij zegt niet per se geschokt te zijn. "Je leest steeds vaker dat zulke dingen gebeuren", aldus Bouali, die daarmee verwijst naar eerder berovingen van bekende Nederlanders. "Ergens had ik al in mijn hoofd: het kan een keer gebeuren."

Bouali zat woensdag nog aan tafel bij Op1, waar hij vertelde dat hij een duur horloge bezat. "Ik heb een klokje, daar ben ik trots op, daar ben ik blij mee", zei hij in de uitzending. Hij beaamde vervolgens dat het om "een duur klokje" ging.

Ali B reageert in videoboodschap op overval: 'Het gaat goed'
45
Ali B reageert in videoboodschap op overval: 'Het gaat goed'

Meerdere daders betrokken bij overval

De melding over de overval kwam rond 21.15 uur binnen bij de politie. Er zou sprake zijn van meerdere daders, die er na de overval in een auto vandoor gingen. Bouali hoopt dat de politie de daders snel pakt. "Maar belangrijker: ik en mijn gezin zijn gezond en ongedeerd."

In maart werd de straat van Bouali nog uit voorzorg ontruimd nadat er een explosief was gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam toen om het explosief te verwijderen.

De afgelopen jaren werden meerdere bekende Nederlanders het slachtoffer van een overval, onder wie Nikkie de Jager, René van der Gijp en Fred van Leer.