LONDEN/NEW YORK - De Britse kroonprins Charles voelt zich nogal eens miskend. Maar hij hoopt op 'een beetje meer' waardering voor zijn bijdragen aan het leven in Groot-Brittannië als hij dood is. Hij zei dat in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CBS, dat zondag wordt uitgezonden, aan de vooravond van zijn bezoek aan de Verenigde Staten. Dat meldden Britse en Amerikaanse media zaterdag.

Charles zei tegen interviewer Steve Kroft dat zijn Price's Trust, die jongeren opleidt voor een baan, niet mogelijk zou zijn geweest zonder zijn inspanningen. "Ik doe mijn best", zei hij. "Het is niet gemakkelijk, zoals u zich kunt voorstellen, omdat als je iets zegt de mensen zeggen: Ja, dat kun jij best zeggen. Het is heel gemakkelijk om dingen die ik zeg weg te wuiven. Het is moeilijk."

De prins vindt het belangrijk om 'relevant' te zijn. Hij doet dat door "zoveel mogelijk mijn geld uit te geven aan dingen die ik belangrijk vind". Als een van zijn koninklijke plichten noemde hij "mij zorgen maken over dit land en zijn inwoners".

Voor Charles met zijn echtgenote Camilla naar de VS vertrekt, is hij op zijn landgoed in Gloucestershire gastheer van het Britse nationale kampioenschap heggen maken. Ongeveer 130 mensen werpen zich daar in de strijd om met allerlei materialen traditionele heggen te vervaardigen.