Milko Steijvers heeft nog steeds veel pijn nadat hij kortgeleden werd geopereerd aan zijn rug. De 52-jarige clown, die dwerggroei heeft en decennialang directeur van Circus Renz was, moet nu lange tijd revalideren, zegt hij tegen De Telegraaf.

"Waarschijnlijk moet ik een nieuwe operatie ondergaan ter hoogte van mijn nek. Als gevolg van slijtage beginnen de wervels daar nu ook al te knellen. Als ik daaraan niet word geopereerd, eindig ik in een rolstoel. Dat is mijn grootste angst", zegt Steijvers tegen de krant.

De circusartiest kreeg door zijn groeistoornis last van zijn rug- en nekwervels. "Tussen de wervels ontstaat een soort kalklaag of tandsteen - zoals ik het noem - dat uiteindelijk de zenuwen aantast, waardoor er beknellingen optreden."

Steijvers werd met spoed geopereerd, nadat zijn linkerbeen door deze beknellingen meermaals was uitgevallen. Hij moet nu maandenlang revalideren.

"De meeste dwergen zijn gemiddeld 1 meter en ik ben met een lengte van 1 meter 32 aan de lange kant. Dat klinkt vreemd, maar ik ben aardig naar boven uitgeschoten. Daardoor krijg ik op oudere leeftijd waarschijnlijk meer last van de rug- en nekwervels. Ik noem dat domme pech."