James Van Der Beek en zijn vrouw Kimberly hebben hun zesde kind verwelkomd. De acteur maakt op Instagram bekend dat de twee de zwangerschap bewust geheim hebben gehouden.

"Nadat we twee keer een late miskraam (beide na zeventien weken) hadden meegemaakt, hebben we deze zwangerschap stil gehouden. Eerlijk gezegd was ik doodsbang toen we erachter kwamen", vertelt de acteur bij een video waarin een van zijn oudere kinderen de baby vasthoudt.

Hij legt uit dat Kimberly tijdens de zwangerschap een kleine ingreep heeft ondergaan en thuis op hun ranch in de Amerikaans staat Texas is bevallen.

Het echtpaar was al ouders van Olivia (11), Joshua (9), Annabel (7), Emilia (5) en Gwendolyn (3). Hun pasgeboren zoon kreeg de naam Jeremiah en wordt door de familie liefkozend Remi genoemd.

"Elk kind heeft zijn of haar eigen energie, zijn of eigen lessen", aldus Van Der Beek. "Degenen die we verloren hebben, hebben ons de andere stukjes van een puzzel geschonken, waardoor we er nu nog dankbaarder voor zijn dat we van deze lieve kleine mogen genieten."

Van Der Beek is in Nederland vooral bekend door zijn rollen in Dawson's Creek, Criminal Minds en CSI: Cyber.