Een privédetective heeft de Britse prins Harry in een documentaire van de BBC zijn excuses aangeboden. Gavin Burrows vindt het achteraf gezien niet netjes dat hij Harry en diens toenmalige vriendin Chelsy Davy in de gaten hield omdat ze in de media zo populair waren, zegt hij tegen BBC News. Het stel had van 2004 tot 2010 een knipperlichtrelatie.

In een nieuwe documentaire over de prinsen Harry en William, The Princes and the Press, doet Burrows zijn verhaal. Hij zegt dat Harry, na het overlijden van zijn moeder Diana, werd behandeld als "de nieuwe Diana" en amper met rust werd gelaten.

Zijn moeder zou het mentaal erg zwaar gehad hebben met alle media-aandacht die ze kreeg. Burrows noemt de manier waarop de pers Harry en zijn vriendin behandelde "genadeloos". Zo zouden de media alles over Davy hebben willen weten: van haar medische gegevens tot haar ex-vriendjes.

De documentaire gaat over de vele media-aandacht voor de broers en de relatie van Harry met Meghan Markle, de belangrijkste reden dat de twee een stap terug deden binnen het Britse koningshuis en naar de Verenigde Staten zijn verhuisd.

Op Twitter schrijft Burrows dat het voor hem "goed voelde" om zijn verhaal te doen in de documentaire, die maandagavond wordt uitgezonden.

Brits hof ontstemd over documentaire

Het Britse hof is niet blij met de documentaire. Volgens bronnen rond de familie hadden de prinsen zelf en ook koningin Elizabeth en prins Charles de film graag van tevoren gezien of erop willen reageren.

De beslissing van de makers om de documentaire niet van tevoren te laten zien of ze te benaderen voor een reactie, heeft er volgens een ingewijde toe geleid dat de familie niet meer wil meewerken aan toekomstige producties van de BBC. De omroep laat weten dat de juiste richtlijnen voor documentaires zijn gevolgd.