Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Mabel's soepjurk een zwangerschapstent blijkt, wielrenster Leontien pikant op de pedalen staat, kneuterig Sterrengala boze BN'ners opleverde, miljardairskoning Fahd een heuse Harem had en wie staat met stip op één op de Partylijst? Juist…Daaaarrrrr zijn ze weeerrr! Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Soepjurk is zwangerschapstent

Het was weer een heerlijk weekje, dankzij het huwelijk van Prins Floris en zijn Aimee. Ongegeneerd konden we de Koninklijke familie bekijken. De bruid was prachtig, maar interessanter zijn natuurlijk de mantelpakjes van de prinsessen. Maxima verscheen in een degelijk tweed pakje, met een soort vreemde gebreide tulband-muts achter op haar hoofd. Prinses Marilene was vergeten haar hoofdband af te doen na het hardlopen en had nog een halve bontreep in heur haar hangen. De opvallendste verschijning was echter Mabel. Die droeg een soort vormeloze grijze tuniek die het meest weghad van een ochtendkimono. Ondanks de ruimvallend snit was er duidelijk een opbollend buikje te zien, en dat geeft reden tot speculaties. Is Mabel 7 maanden na Luana alweer zwanger? Dat is wel heel rap. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde geen commentaar geven aan Weekend. Maar houd dus Mabel's buik in de gaten de komende tijd.

Pikant op de pedalen

Wielrenster Leontien van Moorsel zat vaak zwetend op haar fiets, ze zorgde wèl altijd voor een gezellig lipglossje, nagellakje en tipje mascara. "Ik ben serieus blij dat ik een vrouw ben en dat mag iedereen zien," vertelt ze Weekend. Niet alleen qua make-up, ook qua kleren is Leontien een dametje. En dat zijn niet alleen bovenkleren; ook lingerie is voor haar belangrijk. "Ik geef bakken geld uit aan kleding, lingerie en accessoires. Ik koop minstens twee keer per maand nieuwe lingerie." Leuk voor haar man Michael, maar wat moeten wij met deze informatie? De intieme ontboezemingen doet Leontien omdat ze is uitgekozen tot 'Lingeriedraagster van het jaar'. Trots poseert ze met de onderscheiding, een soort fallus-vormig beeldje. Helemaal in de ondeugende stemming vertelt Leontien zeer binnenkort een gezin te willen gaan stichten: "Michael zegt altijd: als we er eenmaal aan beginnen, is het er zo." Aan uitdagende kanten setjes voor in de slaapkamerzal het niet liggen, pikante lingerie genoeg blijkbaar.

Kneutergala

Ze lachen allemaal vrolijk naar de camera, maar alle bezoekers van het televizier-ring gala van de Avro hadden wel kritiek op elkaar. De jaarlijkse prijsuitreiking wordt altijd gezien als DE happening van het jaar, dit jaar was het een aanfluiting. Vanwege bezuinigingen werd het gala armetierig eenvoudig gehouden en ook over de nominaties waren de BN'ners niet te spreken. Zanger Jan Smit won een ring voor zijn real-life soap over zijn leven. "Niet het beste programma heeft gewonnen, maar degene die het populairst is bij de sms-ers' schamperde een Endemol directeur. Hij doelde daarmee op de schare jonge meisjes die op favoriet Jan stemden. En ook 'Boer zoekt vrouw' presentatrice Yvon Jaspers deelde die mening: 'Kijk, boeren sms-en nooit, dat scheelt. We moeten terug naar telefoonnummers,' opperde ze, nadat ze de prijs aan haar neusje voorbij zag gaan. Publiekslievelingetje Wendy van Dijk won de ring voor TV-vrouw van het jaar. Het moet gezegd, ze zag er beeldig uit in een avondjurk van Victor en Rolf, maar er was kritiek. Ze won voor de vierde keer achtereen deze prijs. Smalend zei presentator Jochem van Gelder dat ze de prijs had gekregen omdat het publiek haar zo zielig vindt omdat ze ellende had met Xander de Buisonjé en omdat haar vader zo ziek is. André van Duin vond het gala maar kneuterig: 'Dit is toch geen gala? Zoiets moet toch in het Kurhaus georganiseerd worden? Dit heeft helemaal geen allure'. Het beste weet verliezer Hart van Nederland's Millika Peterzon het te verwoorden: "Het is zwaar te verkroppen. We gaan nu aan de drank!'.

Harem

In Party een grappig stukje op de Royalty pagina. Het gaat over de inmiddels overleden koning van Saoedi-Arabië, koning Fahd. Zijn ex-vrouw beweert dat haar 32-jarige dochter Rania door de koning is verwekt, en niet door haar nieuwe man. Er staat 'Diens Palestijnse ex-vrouw Janan Harb heeft sterk het vermoeden dat Rania is verwekt door Fahd.' Beetje gek, 'een sterk vermoeden'. Als moeder wéét je toch wel met wie je hebt geslapen en van wie je zwanger bent geworden? Maar zo eenvoudig ligt het blijkbaar niet in de oliestaat. Want houd je vast: de Koning had tientallen vrouwen, waarvan hij er altijd met vier getrouwd was. Hij had het blijkbaar goed naar zijn zin met zijn Harem, want de koning verwekte maar liefst 69 kinderen gedurende zijn leven! Plus nog misschien die ene dochter Rania, wat het totaal op 70 brengt. Voor de erfenis zal het niet veel uitmaken. Koning Fahd was onvoorstelbaar rijk, miljardair zelfs, en hoorde tot de 10 rijkste mensen ter wereld. Dan kan een extra dochter er ook nog wel bij, nietwaar? Moeder- en dochterlief dringen nu aan op een DNA-test om de familieband te bewijzen.

Daar zijn ze weer!

Gert-Jan Dröge's programma Glamourland heeft het echtpaar Jan en Monique des Bouvrie voor eeuwig belachelijk gemaakt. Met zijn kreet 'daaarrr zijn we weeerrr' filmde hij het stel op alle feestjes en het werd een gevleugelde uitspraak. De ontwerper is ook echt een Party-hopper, want wekelijks wordt hij wel op één of ander feestje betrapt. Het leverde hem de 1e prijs op in de lijst '100 Most Invited' van het blad Miljonair. Jan en Monique zien blijkbaar de spot niet in van de nominatie, want trots poseren ze met hun trofee. Op twee staan Connie en Hans Breukhoven. Ze worden wel uitgenodigd, maar gaan niet altijd: 'Anders zit ik tien keer per week ergens op een feest", aldus Hans. De winnaars van vorig jaar, Estelle en Ruud Gullit, zijn gedegradeerd naar een derde plaats. Zou Estelle zich misschien te oud vinden geworden om elke avond een feestje af te lopen? Ze is per slot van rekening al 25.