Nog voordat Star Trek-acteur William Shatner werd gevraagd, werd Tom Hanks uitgenodigd voor een reis met de commerciële raket van Jeff Bezos. De acteur vertelt in de show van Jimmy Kimmel dat hij een astronomisch bedrag moest betalen om mee te mogen.

"Het was een bedrag van rond de 28 miljoen dollar (ruim 24 miljoen euro, red.)", zegt de Apollo 13-acteur. "Nu boer ik goed, maar ik ga geen 28 miljoen betalen."

Nadat Hanks het voorstel had afgewimpeld, werd Shatner gevraagd aan boord te komen van de Blue Origin. Die ging wel op de uitnodiging in.

De ruimtereis van de negentigjarige Shatner, nu de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest, werd volgens Amerikaanse media bekostigd met een donatie. Hanks zei in de latenightshow dat hij waarschijnlijk was meegegaan als hij er ook niet zelf voor hoefde te betalen. De acteur grapt dat hij vooral eens had willen meemaken "hoe het is om miljardair te zijn".

Bezos en miljardair Richard Branson gingen in juli allebei de ruimte in. De oprichter van Virgin Galactic stapte negen dagen eerder in een ruimtevaartuig dan Amazon-topman Bezos. Alhoewel de twee erop gebrand leken als eerste richting ruimte te vertrekken, houdt Branson vol dat hij zijn datum niet zo heeft geprikt om Bezos te snel af te zijn.

Blue Origin lanceert acteur William Shatner (90) de ruimte in
54
Blue Origin lanceert acteur William Shatner (90) de ruimte in