Britney Spears zegt dat ze bang is om iets verkeerds te doen nu ze niet meer onder toezicht staat. Dat schrijft de Amerikaanse zangeres op Instagram.

"Ik heb zo lang gewacht om bevrijd te zijn, maar nu het zover is ben ik bang om ook maar iets te doen. Omdat ik bang ben om een fout te maken", aldus Spears. Vorige maand besloot de rechter om haar vader Jamie te schorsen als curator van de artieste. Een boekhouder heeft dit tijdelijk overgenomen.

In haar bericht noemt Spears een aantal dingen waar ze voor vreest, zoals de paparazzi die haar achtervolgen waar ze ook maar heengaat. "Het is alsof ze willen dat ik weer iets geks doe", vertelt de zangeres, die in 2006 een inzinking kreeg voor de lenzen van de fotografen.

Haar angst dat het weer misgaat is naar eigen zeggen gegroeid door het curatorschap, maar Spears is van plan om "het allemaal wat anders aan te pakken" vanaf nu. Ze heeft geen behoefte om in de schijnwerpers te treden en is ook nog niet van plan een interview te geven. "En als ik dat al ga doen, wens ik mijn familie sterkte", schrijft ze sarcastisch.

Spears plaatst bij haar Instagram-bericht een foto van een kerstboom, die ze nu al heeft opgetuigd. "Want: waarom niet? Ik geloof dat geluk in een klein hoekje schuilt en daar wil ik meer aandacht voor hebben."