Raven van Dorst verscheen donderdag op het Gouden Televizier-Ring Gala in een pak van Jules Deelder. De presentator droeg ook de schoenen van de in 2019 overleden dichter.

"Ik heb een pak te leen gekregen. Dit is een pak van wijlen Jules Deelder - en zijn schoenen. Die heb ik van zijn dochter te leen gekregen", vertelde Van Dorst, die precies dezelfde maat als Deelder bleek te hebben.

"Alleen het ego zit nog wat ruim", grapte die vervolgens. "Het past precies. Ik dacht: dat is toch wel leuk, een beetje Rotterdamse flair meenemen naar hier."

Van Dorst, die zich niet als man of vrouw identificeert, was dit jaar genomineerd voor de Televizier-Ster Talent. De presentator had geen speech voorbereid voor het geval die de prijs zou winnen: "Hoe ik me heb voorbereid? Veel bier drinken."

Later op de avond werd bekend dat Rob Kemps de prijs voor het grootste talent heeft gewonnen.

Waarom gebruikt NU.nl hen of die voor non-binaire personen?

  • NU.nl gebruikt voortaan de genderneutrale voornaamwoorden hen en hun voor non-binaire personen. Non-binaire personen voelen zich niet man of vrouw of niet uitsluitend man of vrouw. In plaats van hij en zij wordt nu vaak hen gebruikt, zoals in deze context ook opgenomen is in de Van Dale. Omdat NU.nl voor iedereen wil schrijven en niemand wil uitsluiten, gebruiken we voortaan voor non-binaire personen het voornaamwoord hen. Eigenlijk is het net zoals het woord zij, dat je voor zowel één als meerdere personen kunt gebruiken. De context maakt duidelijk of we met hen één of meerdere mensen bedoelen. Bovendien maken we dan direct duidelijk dat iemand zich geen man of vrouw voelt. Voor geïnterviewden die een voorkeur voor die en diens hebben, gebruiken we deze verwijzingen.