Hayley Williams stopt met het gebruiken van haar persoonlijke accounts op sociale media. Dat heeft de Paramore-zangeres aangekondigd op Instagram. Ze wil een duidelijkere grens tussen haar privéleven en werkleven en blijft daarom voorlopig weg van socialemediaplatforms.

De 32-jarige zangeres is naar eigen zeggen al sinds haar tienerjaren actief op het internet. Sinds ze in 2004 bij de band Paramore kwam, die bekend is van hits als Misery Business en The Only Exception, is het gebruik alleen maar toegenomen.

"Toen gebruikte ik sociale media niet alleen maar voor mezelf, maar was het gewoon onderdeel van het werk", aldus Williams.

Williams is blij dat ze via sociale media in contact blijft met haar fans en delen van haar eigen leven kan delen, maar op deze manier werkt het niet meer. "Verbinding blijft altijd een onderdeel van mijn vak, gelukkig maar. Maar via sociale media gaat dat niet meer."

Ze is naar eigen zeggen al jaren haar exit aan het overwegen. "Ik wil meer omhoog kijken en minder naar een scherm staren."