Amber Heard heeft in een dagvaarding het politiekorps in Los Angeles gesommeerd alle documenten, beelden en andere informatie vrij te geven van een bezoekje dat de politie in 2016 bracht aan het huis van de actrice en haar toenmalige echtgenoot Johnny Depp. Ook eist ze inzage in het functioneren van de dienstdoende agenten.

De actrice vraagt daarbij volgens Deadline specifiek documenten en communicatie op "omtrent de vraag of agenten Saenz en Hadden zich hebben gehouden aan het beleid, de procedures en de protocollen van de LAPD toen ze reageerden op een melding op 21 mei 2016 rond mevrouw Heard". Ook wil ze de onbewerkte beelden zien van de bodycams die de agenten die avond droegen.

De twee agenten in kwestie hebben al getuigd in de zaak van Depp tegen The Sun. Melissa Saenz verklaarde toen dat Heard haar partner er die avond van beschuldigde dat hij haar in het gezicht had geslagen met een telefoon. De agent kon geen verwondingen constateren. De beelden van de bodycams die in die zaak werden bekeken, lieten volgens Deadline zien dat het bezoek kalm verliep en het appartement in ordelijke staat was.

Depp en Heard scheidden in 2016. De actrice beschuldigt Depp sinds die tijd van huiselijk geweld. De Pirates of the Caribbean-acteur klaagde eerder The Sun aan, omdat die Britse tabloid hem een "wife beater" noemde. De rechter oordeelde destijds dat er geen sprake was van smaad.

De nieuwe zaak draait om een ingezonden stuk dat Heard schreef in The Washington Post, waarin ze zonder Depp bij naam te noemen uitweidt over haar ervaring met een gewelddadige relatie. Depp eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar (bijna 42,6 miljoen euro). Heard is daarop ook een rechtszaak tegen hem gestart, waarin ze 100 miljoen dollar eist.