Alanis Morissette is niet te spreken over de documentaire die over haar leven is gemaakt. De zangeres zal geen première van Jagged bijwonen, omdat ze niet achter het verhaal staat dat verteld wordt. Dat zegt ze dinsdag in een verklaring aan The Hollywood Reporter.

"Ze gaven me een onterecht gevoel van veiligheid. Hun agenda werd gelijk duidelijk toen ik de eerste versie van de film zag", zegt de zangeres over de filmmakers. "Toen werd duidelijk dat onze visies pijnlijk ver uit elkaar liggen. Dit is niet het verhaal dat ik wilde vertellen."

Morissette zegt geen premières en andere evenementen rondom de documentaire te willen bijwonen, mede omdat er volgens haar verschillende onwaarheden in de film worden verteld. Welke elementen niet waarheidsgetrouw zouden zijn, laat ze niet weten. "Ik zal de versimpelde versie van mijn verhaal, dat veel te genuanceerd is voor de makers om te begrijpen, niet steunen", aldus de 47-jarige zangeres.

De zangeres, bekend van hits als Ironic en You Oughta Know, werd voor de documentaire geïnterviewd. Eerder deze week werd al bekend dat ze in dit interview vertelt dat ze op haar vijftiende meerdere keren is verkracht.

Jagged, gemaakt door Alison Klayman, ging op 13 september in première op het filmfestival van Toronto.