AMSTERDAM - Tiësto is door lezers van het dancetijdschrift Release Magazine opnieuw tot beste dj gekozen. Het verschil met nummer twee, Armin van Buuren, is dit jaar wel kleiner dan in het voorgaande jaar. De prijzen werden woensdagavond in Escape in Amsterdam uitgereikt, aan de vooravond van het driedaagse Amsterdam Dance Event.

Cindy Pielstroom presenteerde de avond. Tiësto kon niet persoonlijk bij het evenement aanwezig zijn omdat hij voor een tour in Miami zit. Naast beste dj is Tiësto tevens gekozen tot beste trance/progressieve artiest. Beste live act ging dit jaar naar Underworld en het favoriete festival is Mysteryland. Underworld bedankte het publiek live via een webcam.

Zany is door de lezers gekozen tot nummer drie dj, The Prophet is nummer vier en Marco V staat op nummer vijf. In totaal brachten meer dan 12.000 lezers hun stem uit op de favoriete artiesten in 21 categorieën. Het album Shivers van Armin van Buuren is favoriet.

Behalve de lezers, koos ook een vakjury de beste dj. Dat werd Michael Mayer. Nuno dos Santos is volgens deze 52-koppige jury het talent van 2005.