Jamie Spears, de vader van Britney, probeert volgens de advocaat van de zangeres zijn vertrek als toezichthouder te vertragen door een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro te eisen. Uit documenten die TMZ in handen heeft gekregen, zou blijken dat vader Spears deze vergoeding vraagt om zijn advocaten en Britneys voormalige managementbedrijf te kunnen betalen.

De zangeres en haar juridische team gaan hier niet mee akkoord en staan erop dat hij zo snel mogelijk uit zijn rol als curator wordt gezet.

Vorige maand zegde Jamie toe op te stappen als toezichthouder, omdat dat in het belang van zijn dochter is. Daarbij meldde zijn advocaat dat hij geen publieke strijd met Britney wil voeren, ook al meent hij al die jaren niets verkeerd te hebben gedaan, maar juist voor haar gezorgd te hebben.

Mathew Rosengart, de raadsman van Britney, doet er alles aan om Spears te verwijderen als curator. "Britney zal niet langer gepest of uitgebuit worden door haar vader. Ook heeft hij geen enkel recht om deze zaak te vertragen door eisen te stellen. Dit gaat niet om hem, maar om haar. En als hij daadwerkelijk zo veel van haar houdt als hij zegt, dan stopt de heer Spears per direct als toezichthouder. Dat zou het enige juiste zijn om te doen."

Op 29 september staat de volgende zitting aangaande het curatorschap gepland. Verzoeken van Britney om de zaak eerder te laten voorkomen, werden door de rechter afgewezen.

Jamie Spears stopt als curator: 'Britneys nieuwe advocaat is keihard'
215
Jamie Spears stopt als curator: 'Britneys nieuwe advocaat is keihard'