AMSTERDAM - De Rolling Stones brengen eind november een album uit met 'zeldzame' nummers. De nieuwe plaat met de titel 'Rarities 1971-2003' verschijnt tegelijk in zowel vestigingen van Starbucks als in reguliere platenzaken in de Verenigde Staten en Canada. EMI brengt het album uit in het buitenland. Dat meldt persbureau Reuters.

Op de nieuwe cd staan zestien nummers die eerder zijn uitgebracht. Sommige daarvan zijn moeilijk te verkrijgen. De plaat bevat onder meer dance-remixen van 'Miss you' en 'Harlem shuffle', live versies van 'Tumbling dice' en 'Beast of burden' en b-kanten, zoals 'Let it rock' in de coverversie van Chuck Berry.

Het nieuwe album van de Stones volgt elf weken na hun laatste plaat 'A bigger bang'. De bij dit laatste album behorende wereldtournee is inmiddels begonnen in de Verenigde Staten. Na een aantal concerten in Zuid-Amerika en Azië bezoeken de rockers ook Europa voor een aantal concerten. "En Nederland wordt daarbij zeker in het tourneeschema opgenomen", verzekerde gitarist Keith Richards eerder. Het is nog niet bekend wanneer en waar de concerten in Europa plaatsvinden.