Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Hans Klok beledigd toen vrienden verbaasd waren over Zomergasten-uitnodiging

Vrienden en familieleden van Hans Klok waren verbaasd toen ze hoorden dat de illusionist aanschuift in Zomergasten. Dat vertelt Klok, die komende zondag het seizoen van het VPRO-programma afsluit, in Veronica Superguide.
Door NU.nl/ANP

"Ja, dat vond ik wel een belediging eigenlijk", vertelt de illusionist.

"Ben ik zo oppervlakkig? Ach, ik kon ook wel om hun reacties lachen. Ik weet ook wel dat de meeste Zomergasten hersenchirurgen, kinderpsychologen en schrijvers zijn, die duizend jaar gestudeerd hebben. Ik heb geen enkele opleiding afgemaakt."

Klok was verrast toen hij werd gevraagd om interviewer Janine Abbring te vertellen over zijn ideale televisieavond. "Nou, ik dacht eerst dat het voor Linda de Mol was. Maar dat heet dus Zomerweek. Toen ik eenmaal door had dat het om Zomergasten ging, was ik wel vereerd. Dat programma bestaat al zo lang en je wordt daar niet zomaar voor gevraagd. En als je ziet hoeveel publiciteit dat programma krijgt... daar kan menig theaterproducent jaloers op zijn."

Hoewel Klok liever goochelde dan in de schoolbanken zat, is hij naar eigen zeggen een wandelende encyclopedie. "Dat zei de redacteur van de VPRO ook. Ik weet heel veel over variété, entertainment, circus en films."


Lees meer over:

AchterklapHans KlokZomergasten

Aanbevolen artikelen