Patricia Paay is de afgelopen tijd behoorlijk actief geworden op Instagram en verdient er zelfs geld mee. De presentatrice wil hiermee bekend blijven bij het grote publiek.

Op de vraag van VROUW of ze niet liever wil genieten van haar pensioen, antwoordt de 72-jarige Paay dat ze dit regelmatig heeft overwogen.

"Maar als ik word gevraagd voor een leuk programma, ga ik toch weer overstag. Niets doen is ook niets. Nederlandse BN'ers raken vaak in de vergetelheid als ze ouder worden, maar daar heb ik iets op gevonden."

Paay is daarom actief geworden op sociale media. "Hoewel ik eerst niets van Instagram moest hebben, ben ik er nu behoorlijk actief en verdien ik er nog geld mee ook. Volgens mij ben ik in Nederland de oudste influencer, haha."

De televisiepersoonlijkheid deelt op haar account naar eigen zeggen "niets bijzonders". "Juist dát slaat aan. De ene keer draai ik gehaktballen, de andere keer deel ik een foto uit de oude doos. Vrouwen vinden het gewoon leuk om te zien wat ik doe met mijn leven."