Hilary Swank heeft een schikking getroffen met haar zorgverzekeraar, die eerder een behandeling aan haar eierstokken weigerde te vergoeden. De 47-jarige actrice heeft naar eigen zeggen al elf jaar last van kwaadaardige cysten.

Details over de schikking zijn niet bekendgemaakt, meldt Deadline.

Swank spande haar rechtszaak in september 2020 aan. Volgens de actrice diende ze begin 2009 al claims in bij de zorgverzekeraar, die in eerste instantie weigerde haar behandeling te vergoeden. Uiteindelijk ging de verzekeraar alsnog akkoord.

De verzekeraar vergoedde de behandeling daarna jarenlang, totdat de vergoeding in 2015 plotseling stopte. Dat gebeurde in een periode waarin Swank behandelingen onderging om in de toekomst zwanger te kunnen raken. De verzekeraar wees de actrice erop dat haar behandeling als een vruchtbaarheidsbehandeling werd gezien, en dat die buiten haar verzekeringspakket vielen.

De tweevoudig Golden Globes-winnares vertelde de verzekeraar daarop dat ze geen declaraties indiende voor de vruchtbaarheidsbehandeling, maar voor de behandeling van de cysten in haar eierstokken. Toch hield de verzekeraar voet bij stuk en stopte hij de vergoeding van haar behandelingen, waarop Swank actie ondernam.