De Amerikaanse zangeres Beyoncé heeft lange tijd met slaapproblemen geworsteld. Om het probleem op te lossen, heeft ze moeten leren beter naar zichzelf te luisteren. Dat vertelt de zangeres in een interview met het tijdschrift Harper's Bazaar.

"Ik heb van mezelf niet altijd een prioriteit gemaakt. Ik heb door het toeren meer dan de helft van mijn leven geworsteld met slapeloosheid", bekent de 39-jarige Beyoncé Knowles.

De zangeres zegt dat ook het jarenlange dansen op hakken en het intensieve gebruik van make-up en haarproducten hun tol hebben geëist. Daar heeft ze naar eigen zeggen echter wel iets op gevonden, al kan dat lastig zijn.

"Om het beste van mezelf te kunnen geven, moet ik voor mezelf zorgen en naar mijn lichaam luisteren. Vroeger focuste ik te veel op diëten en dacht ik dat voor mezelf zorgen betekende dat ik veel moest sporten en continu naar mijn lichaam moest kijken. Ik focus nu op mijn gezondheid, hoe ik me voel als ik opsta en hoe vaak ik lach op een dag", aldus de zangeres. "Een goede mentale gezondheid is ook voor jezelf zorgen", vervolgt ze.

"Ik leer hoe ik de cyclus van een slechte gezondheid en verwaarlozing kan doorbreken door op mijn lichaam te focussen en de signalen op te vangen. Je lichaam vertelt je alles wat je moet weten, maar ik moest er wel naar leren luisteren. Het is een proces van verandering waarin je voorbij de zak chips moet leren kijken."