Christina Applegate is enkele maanden geleden gediagnosticeerd met MS. De actrice schrijft op Twitter dat ze graag de privacy wil om hiermee om te kunnen gaan.

"Dag vrienden. Een paar maanden geleden kreeg ik de diagnose MS. Het is een vreemde tijd geweest, maar ik ben zo gesteund door mensen die ik ken en die ook deze aandoening hebben", schrijft ze. "Het is geen makkelijke weg om af te leggen, maar zoals we allemaal weten, gaat de reis door. Tenzij een klootzak de weg blokkeert."

"Zoals een van mijn vrienden met MS zegt: we worden wakker en ondernemen de actie die nodig is. Dat is precies wat ik nu doe, dus ik vraag om privacy terwijl ik hier doorheen ga."

MS is een aandoening aan de hersenen en het ruggenmerg. Er ontstaan ontstekingen in het lichaam die ertoe leiden dat de hersenen sommige functies niet goed kunnen uitvoeren. Een belangrijk symptoom is bijvoorbeeld moeite hebben met praten en bewegen.

Applegate is bij het grote publiek vooral bekend als Kelly in Married... with Children. In Friends speelde ze de rol van Amy Green, de zus van Rachel (Jennifer Aniston). Onlangs speelde ze nog de hoofdrol in de Netflix-serie Dead To Me.