De advocaat van Britney Spears, Mathew Rosengart, heeft de rechtbank in Los Angeles gevraagd om de zaak over het ontheffen van haar vader Jamie als curator te versnellen van september naar augustus. Dit meldt TMZ donderdag op basis van rechtbankdocumenten.

Elke dag die voorbijgaat, is volgens Rosengart een dag die meer schade oplevert voor Spears. Hij verwijst daarbij onder meer naar Spears' zorgmanager Jodi Montgomery en haar medische team die kort geleden stelden dat het in het belang van de zangeres is dat Jamie zo snel mogelijk uit zijn rol wordt gezet, omdat het niet goed is voor haar welzijn.

Ook vreest Rosengart dat Jamie momenteel geld van Britney aan het wegsluizen is, nu het nog kan. De advocaat wil dat Jamie onmiddellijk wordt geschorst als toezichthouder als de datum van de zitting niet kan worden verschoven.

Spears sprak zich eind juni voor het eerst uit over de al dertien jaar durende curatele, die startte toen ze in 2008 werd opgenomen in een psychiatrische instelling. Vorige maand vroeg ze de rechter toestemming haar eigen advocaat te kiezen in plaats van de door de rechtbank toegewezen raadsman die haar de afgelopen jaren bijstond. Ze herhaalde daarbij ook het verzoek haar vader Jamie te mogen ontslaan als haar toezichthouder.

Wie is wie in de zaak rondom Britney Spears?

  • Jamie Spears: vader van Britney en degene die sinds 2008 zeggenschap heeft over haar geld, leefomstandigheden en gezondheid.
  • Jodi Montgomery: zorgmanager en cocurator (Britneys gezondheid).
  • Mathew Rosengart: de nieuwe advocaat van Britney.
  • Lynne Spears: moeder van Britney, staat buiten het curatorschap.
  • Jason Rubin: accountant en voorgedragen als nieuwe cocurator over de financiën van de zangeres.
  • Jamie Lynn Spears: het zusje van Britney, zou profiteren van het curatorschap.
  • Sam Asghari: Britneys partner.