Rapper T.I. vindt dat zijn aanhouding in Amsterdam afgelopen week "enorm is opgeblazen", zegt hij tegen TMZ. De rapper werd aangehouden door de politie omdat hij zijn telefoon gebruikte tijdens het fietsen en per ongeluk een zijspiegel van een politievoertuig brak met zijn stuur.

Hij had zijn identiteitsbewijs niet bij zich en werd door de politie meegenomen naar het bureau.

T.I., wiens echte naam Clifford Joseph Harris Jr. is, landde woensdag weer in Los Angeles nadat hij met zijn vrouw Tameka vakantie had gevierd in Amsterdam. Op het vliegveld vertelde hij de entertainmentsite dat "er niet zo veel aan de hand was".

"Zoals ik eerder al zei was ik zeer verbaasd over de relaxte aanpak van de Amsterdamse agenten, die niet eens een poging hebben gedaan om hun wapen te trekken. Wat op zich ook niet nodig was geweest voor zo'n kleine overtreding, maar hier in Amerika moet je dan meteen voor je leven vrezen. Dat was wel een eyeopener", aldus T.I.

"Het feit dat de agenten en ik elkaar niet goed konden verstaan zorgde voor miscommunicatie. Ik begreep het accent van de agent die tegen mij sprak niet, het was een soort mix van Engels met Nederlands, althans dat denk ik. Daarbij zag ik ook niet meteen dat hij een agent was."

Volgens de veertigjarige muzikant is dat een groot contrast met zijn thuisland. "In Amerika komen dit soort mannen met iets meer bombarie aanzetten, zeg maar. Dan weet je meteen dat het foute boel is en nu werd ik eigenlijk best aardig ontvangen. Ik kreeg geen handboeien om en mocht zelf in de auto stappen. Dat zijn we niet gewend in Amerika."

Amsterdamse politie pakt T.I. op na fietsincident
1
Amsterdamse politie pakt T.I. op na fietsincident