Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Britney Spears draagt accountant Jason Rubin voor als financiële curator

Britney Spears en haar nieuwe juridische team hebben accountant Jason Rubin voorgedragen als nieuwe curator, meldt TMZ maandag. Haar advocaat Mathew Rosengart zou een verzoek hebben ingediend om hem als toezichthouder aan te kunnen stellen.
Door NU.nl/ANP

Volg dit onderwerp

Ontvang meldingen bij belangrijk nieuws over Britney Spears

Volgens het team van de Amerikaanse zangeres is Rubin een geschikte kandidaat voor het curatorschap. Nu is haar vader Jamie Spears nog de curator.

In rechtbankdocumenten die TMZ in handen heeft, staat dat Rubin toezicht zal houden op de financiën van Britney Spears. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite staat er op 13 december een nieuwe hoorzitting over onder meer dit verzoek gepland.

Rosengart ging vorige week van start als advocaat van Britney Spears. De zangeres had gevraagd of ze de raadsman die haar de afgelopen jaren bijstond en die aangewezen was door de rechtbank, mocht vervangen door een advocaat van haar eigen keuze. De nieuwe advocaat liet weten "strijdbaar en voortvarend" aan de slag te gaan om Jamie Spears te ontslaan. Als dat eenmaal is gelukt, wil het juridische team de zangeres helpen helemaal van het curatorschap af te komen.

Britney Spears sprak zich vorige maand voor het eerst uit over de al dertien jaar durende curatele die begon toen ze in 2008 werd opgenomen in een psychiatrische instelling. De zangeres begon de gerechtelijke procedure tegen haar vader in 2019. Ze zei tijdens een hoorzitting rondom de zaak zich een slaaf te voelen van haar toezichthouders en dan met name van haar vader.

Wie is wie in de zaak-Britney?

  • Jamie Spears: vader van Britney en degene die sinds 2008 zeggenschap over haar geld, leefomstandigheden en gezondheid heeft.
  • Jodi Montgomery: zorgmanager en cocurator (Britneys gezondheid).
  • Bessemer Trust: was de cocurator van Britneys financiën. Heeft zelf aangegeven te stoppen.
  • Mathew Rosengart: de nieuwe advocaat van Britney.
  • Jason Rubin: accountant en voorgedragen als nieuwe cocurator over de financiën van de zangeres.
  • Sam Asghari: Britneys partner.
Beeld uit video: Succesje voor Britney: Nieuwe advocaat moet 'mishandeling' stoppen4:29
Afspelen knop

Succesje voor Britney: Nieuwe advocaat moet 'mishandeling' stoppen

Succesje voor Britney: Nieuwe advocaat moet 'mishandeling' stoppen


Lees meer over:

AchterklapBritney Spears

Aanbevolen artikelen