Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Brad Pitt vecht terugtreding rechter in proces scheiding Angelina Jolie aan

Brad Pitt is het niet eens met de beslissing om de rechter die de scheiding tussen hem en Angelina behandelde te laten vervangen door een ander. Dat was iets wat Jolie graag wilde nadat bleek dat de betreffende rechter John W. Ouderkirk 'banden zou hebben met haar ex'. Dit meldt Page Six.
Door NU.nl/ANP

Pitt kreeg in mei gedeeld voogdijschap toegewezen over de vijf minderjarige kinderen die hij met Jolie deelt. Omdat hun oudste zoon Maddox al meerderjarig is, valt hij buiten de regeling.

Volgens Jolie kwam rechter Ouderkirk tot zijn besluit omdat hij een zakelijke relatie heeft met de advocaten van Pitt, 'waardoor zijn beoordelingsvermogen niet meer objectief zou zijn'. Hierdoor heeft Jolie voorlopig weer het volledige voogdijschap over de kinderen en kan Pitt hen slechts onder toezicht zien op bepaalde tijden.

Het juridische team van Pitt laat het er niet bij zitten. "Dit is slechts een technisch obstakel. De feiten zijn nog steeds hetzelfde en dat betekent dat er enorm veel bewijs is dat het besluit van rechter Ouderkirk voor gedeeld voogdijschap in het belang van de kinderen was. Wij zullen er alles aan doen om de huidige situatie terug te draaien en de kinderen voor de helft van de tijd weer bij hun vader te laten zijn."


Lees meer over:

AchterklapBrad PittAngelina Jolie

Aanbevolen artikelen