R. Kelly wordt beschuldigd van misbruik en seksueel misbruik van meisjes en vrouwen, en de aanklagers van de Amerikaanse staat New York zeggen daarvoor nu nog meer bewijs te hebben. De aanklagers hopen de nieuwe bewijzen te mogen gebruiken in de zaken die tegen hem lopen, melden diverse Amerikaanse media.

In maart 2020 werd in New York een aanklacht ingediend tegen de zanger, bekend van hits als I Believe I Can Fly en The World's Greatest. Daarin beschuldigen zes vrouwen hem van misbruik. Het nieuwe bewijs bevat de getuigenissen van twintig anonieme vrouwen en twee anonieme mannen.

Een van de mannen zegt dat hij op zijn zeventiende door R. Kelly seksueel werd misbruikt en werd gedwongen tot seksuele handelingen met anderen. De andere man is een vriend van hem, bij wie jaren later hetzelfde gebeurde. Volgens de anonieme getuigen zouden er filmopnames, gemaakt door de zanger, zijn van de seksuele ontmoetingen.

Naast de getuigenissen hopen de aanklagers ook beelden te mogen tonen in de rechtbank waarin te zien zou zijn hoe R. Kelly twee vrouwen lichamelijk en geestelijk mishandelt.

R. Kelly zou vals paspoort hebben aangevraagd voor vijftienjarige Aaliyah

De zanger zou daarnaast een vervalst paspoort hebben aangevraagd voor de destijds vijftienjarige Aaliyah. Op die manier was het mogelijk met haar te trouwen. Volgens de documenten was dat nodig omdat de zanger dacht dat Aaliyah zwanger van hem was en als zijn echtgenote niet tegen hem kon getuigen.

Het verhaal dat Aaliyah en R. Kelly getrouwd waren gaat al jaren rond, maar werd door de twee altijd tegengesproken. De zangeres, bekend van hits als Try Again en Rock the Boat, kwam in 2001 om bij een vliegtuigcrash.

R. Kelly zit momenteel in afwachting van de rechtszaken tegen hem vast in een gevangenis in Brooklyn. In totaal zijn er 22 onderdelen opgenomen in de strafrechtelijke vervolging. De rechtszaak moet op 9 augustus van start gaan.